Politika uporabe piškotkov

POLITIKA UPORABE PIŠKOTKOV

Ta politika uporabe piškotkov opredeljuje informacije o piškotkih in piškotkom podobnih tehnologijah, ki jih upravljavec Taba d.o.o. uporablja na spletnem mesto http://swingy.net/ (v nadaljevanju: spletno mesto). Splošne informacije o obdelavi osebnih podatkov pa najdete v naši politiki zasebnosti.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki vsebujejo informacije (zaporedje črk in številk), ki jih uporabnikova naprava (npr. računalnik, tablični računalnik ali mobilni telefon) naloži, ko obiščete spletno mesto. Spletnemu mestu omogočajo, da si zapomni vašo napravo, in s tem izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Upravljavec uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletnega mesta, in za optimizacijo svojih marketinških aktivnosti.

Kakšen je njihov namen?

Piškotki se uporabljajo v različne namene; določeni zagotavljajo pravilno delovanje naše spletne strani in omogočajo nakupe v spletni trgovini. Piškotki omogočajo tudi nastavitve preferenc na naši spletni strani (npr. jezik). Piškotki se uporabljajo tudi v marketinške namene, kjer nam združevanje določenih informacij omogoča, da vam ponudimo bolj zanimive in relevantne oglase ali druge vsebine.

Piškotki nam torej pomagajo:

– da spletno mesto deluje, kot je pričakovano

– ohraniti prijavo vsakič, ko obiščete spletno mesto

– shraniti nastavitve ob prijavi in iskanju po spletnem mestu

– izboljšati hitrost/varnost spletnega mesta

– pri povezovanju spletnega mesta z družbenimi omrežji kot je Facebook, Instagram

– pri personalizaciji spletnega mesta (da lahko pridete hitro do želenega)

– pri kontinuiranem izboljševanju tega spletnega mesta

– pri optimiziranju tržnih vsebin (da vam lahko ponudimo tisto, kar si želite)

Katere piškotke uporabljamo?

Spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, od katerih ima vsak določeno funkcijo. Podrobneje so vrste piškotkov opredeljene v nadaljevanju :

  1. Nujni piškotki: So piškotki, ki naši spletni strani in spletni trgovini omogočajo delovanje. Brez teh piškotkov naša stran ne deluje pravilno. Te piškotki vas ne morejo identificirati, saj se uporabljajo zgolj z namenom pravilnega prikazovanja spletnih strani. Ti piškotni se vedno naložijo na vašo napravo, ne glede na vašo privolitev. 

Ime piškotka                              

Opis                                                                              

Čas poteka           

Obdelovalec            

cart_timer

Beleženje rezerviranega časa za zaključek nakupa.

1 ura

TABA d.o.o.

cookies_confirm

Strinjanje s politiko piškotkov.

1 leto

TABA d.o.o.

user_hash

eleženje uporabnikove nakupne košarice.

3 tedne

TABA d.o.o.

user_popup

Beleženje prijave na obveščanje.

6 mesecev

TABA d.o.o.

PHPSESSID

Uporabnikova seja obiska

Po zaključku seje

TABA d.o.o.

test_ab

Izvajanje A/B testiranja na spletni strani

6 mesecev

TABA d.o.o.

2.Preferenčni piškotki: Ti piškotki vam omogočajo, da vas na vašo izrecno zahtevo spletno mesto ob ponovnem obisku prepozna, tako da vam ni treba vsakič znova vnašati svojih podatkov (na primer: »Zapomni si me«). Če ste v košarico dodali izdelke in sejo zaključili, ne da bi zaključili nakup in ne da bi jih odstranili, ti piškotki omogočajo nadaljevanje nakupovalne izkušnje naslednjič, ko obiščete spletno mesto (v omejenem časovnem obdobju) in poiščete iste elemente, ki ste jih izbrali. Piškotki funkcionalnosti niso bistveni za delovanje spletnega mesta, temveč izboljšujejo kakovost vaše izkušnje brskanja.

  1. Analitični piškotki: Analitični piškotki nam omogočajo izvedbo statističnih analiz uporabe naše spletne strani. Te analize izvajamo na podlagi anonimiziranih in agregiranih podatkov, na podlagi katerih vas ni mogoče identificirati.

Ime piškotka                     

    Opis                          

Čas poteka                    

Obdelovalec                     

_ga

Piškotek se uporablja za anonimno beleženje statistike obiska na spletni strani swingy.net

2 leti

Google Inc.

_gat

Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov. Piškotek ne vsebuje informacij o posamezniku na spletni strani swingy.net

1 minuta

Google Inc.

_gid

Uporablja se za razlikovanje med posamezniki in sejami na spletni strani swingy.net

24 ur

Google Inc.

  1. Marketinški piškotki: Ti piškotki so namenjeni ustvarjanju uporabniških profilov za pošiljanje komercialnih sporočil, ki ustrezajo preferencam, prikazanim med obiskom: medtem ko krmarite po naši spletni strani in spletni trgovini, so ti piškotki koristni za prikaz izdelkov, ki vas zanimajo za vas ali ki so podobni tistim, ki ste si jih ogledali. Ti piškotki vam omogočajo, da ste deležni naše komercialne ponudbe na drugih povezanih spletnih mestih (npr. piškotke za profiliranje, oglaševanje, ciljanje in ponovno ciljanje).

Ime piškotka                  

Opis                                                                  

Čas poteka                         

Obdelovalec                      

_fbp

Uporablja ga Facebook za dostavo oglasov. Oglaševanje s strani Facebookovih oglaševalcev.

Po zaključku seje

Facebook Inc.

Oglaševalski in statistični piškotki

Piškotki, ki izvirajo iz drugih, partnerskih spletnih mest, nam pomagajo izboljšati spletno ponudbo in jo narediti bolj dostopno in zanimivejšo uporabniku. Uporabljamo jih za potrebe oglaševanja in raziskovanja trga z namenom, da ponudbo prilagodimo željam in potrebam naših uporabnikov.

Facebook

Pri spletnem oglaševanju uporabljamo storitev Facebook prilagojena občinstva (Facebook Custom Audiences), ki omogoča, da se vam kot Facebook uporabniku, po tem, ko ste prostovoljno vnesli svoj e-mail naslov ali opravili nakup na našem spletnem mestu, na vaši Facebook strani prikazujejo usmerjeni in vašim željam prilagojeni oglasi z naše spletne ponudbe in predvsem dodatni popusti in akcije. V nastavitvah svojega profila na Facebooku si lahko pogledate, ali smo vas vključili v takšno promocijo (zavihek »Advertisers and Businesses« oziroma »Oglaševalci in podjetja«). Spremembe lahko opravite na zavihku »Ad Settings« oziroma »Nastavitve Oglasov – Oglasi na podlagi podatkov partnerskih podjetji«.

Z obiskom uporabnika našega spletnega mesta se vzpostavi povezava s strežnikom Facebook. Naše spletno mesto za namene trženja uporablja Facebook Pixel zlasti zato, da lahko ponudimo zanimive oglase na Facebooku tistim uporabnikom, ki so obiskali naše spletno mesto. Preko Facebook Pixel uporabljamo piškotke, ki omogočajo preverjanje, ali je bil uporabnik preusmerjen na naše spletno mesto po tem, ko je kliknil oglase na Facebooku, s čimer sledimo učinkovitosti oglasov na Facebooku in omogočimo neprestano optimizacijo našega spletnega mesta. 

Podatki, zbrani o vas na ta način, ostajajo za nas anonimni, zato preko teh podatkov ni mogoče pridobiti osebnih informacij ali jih uporabiti za povezovanje z identiteto uporabnika. Lahko pa Facebook poveže te podatke z lokalnim uporabniškim računom, pri čemer naše podjetje nima vpliva na obseg ali nadaljnjo uporabo podatkov, ki jih zbira Facebook. Več o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in nadaljnji obdelavi na Facebooku, kakor tudi o svojih pravicah in možnostih nastavitve zaščite zasebnosti, si lahko preberete na Facebook nasvetih za varstvo podatkov: https://www.facebook.com/policy.php

Google

Uporabljamo piškotke Google Analytics, ki jo ponuja Google Inc., s katerimi se beleži statistika o tem, koliko uporabnikov je obiskalo naše spletno mesto. Pridobljeni podatki (analiza) nam omogočajo, da pridobimo splošne vzorce uporabe našega spletnega mesta, in sicer na kakšen način uporabniki pridejo do našega spletnega mesta, beležijo število obiskov, število ogledanih strani, aktivnosti uporabnikov, kako pogosto se uporabniki vračajo na naše spletno mesto. Podatki nam pomagajo tudi beležiti težave, ki jih imajo uporabniki našega spletnega mesta. Povejo nam tudi, ali je naše oglaševanje učinkovito ali ne. Piškotke analiziramo, da bi lahko izboljšali delovanje spletnega mesta, uporabnikom strani prikazali zanimive ponudbe in s tem optimizirali uspešnost oglasov.

Storitve Google uporabljajo piškotke za zbiranje informacij o uporabi storitev, vendar so ti podatki anonimizirani in nam ne omogočajo identifikacije posameznika.

Piškotke lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku, vendar upoštevajte, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta. Google Analytics piškotke lahko onemogočite na spletni povezavi tools.google.com/dlpage/gaoptout. Več informacij o pogojih uporabe in zasebnosti najdete na spletni strani podjetja Google policies.google.com/privacy?hl=sl

Kako uredim nastavitve piškotkov?

Pravico imate, da izberete svoje nastavitve glede namestitve piškotkov s spletnega mesta. Želimo vas obvestiti, da nujne piškotke sicer lahko onemogočite, vendar pa brez tega naša spletna stran ne bo delovala.

Kako uredim nastavitve piškotkov v brskalniku?

Nastavitve piškotkov lahko urejate znotraj svojega brskalnika. V kolikor uporabljate različne brskalnike, je potrebno nastavitve piškotkov urediti za vsak brskalnik posebej. Prav tako je potrebno nastavitve urediti za vsako napravo, ki jo uporabljate (npr. stacionarni računalnik, prenosni računalnik, tablica).

Spodaj so strani, ki te nastavitve podrobneje opisujejo za vsak brskalnik:

Upoštevajte, da če v brskalniku popolnoma onemogočite piškotke, je možno, da nekateri deli spletnega mesta in spletne trgovine ne bodo delovali pravilno; npr. brskanje po spletnem mestu, nakupna aktivnost in tudi prilagojene dejavnosti, na primer oglaševanje.

Naučite se, kako onemogočiti piškotke v računalniku, tako da preverite: http://youronlinechoices.com/.

Komu posredujemo osebne podatke?

Podatkov, zbranih z uporabo piškotkov, ne delimo s tretjimi osebami, razen z našimi pogodbenimi obdelovalci, ki skrbijo za IT storitve in marketinške aktivnosti.

Z vsemi pogodbenimi obdelovalci imamo sklenjene ustrezne pogodbe, ki opredeljujejo obdelavo osebnih podatkov. Prav tako je pogodbenim obdelovalcem prepovedano obdelovati osebne podatke za namene, ki niso določeni v tej pogodbi.

Podatke, zbrane s pomočjo piškotkov, delimo tudi z oglaševalskima omrežjema Google in Facebook.

Kakšne pravice imam glede obdelave osebnih podatkov?

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imate določene pravice, ki so podrobneje opredeljene v naši politiki zasebnosti, ki vam je dostopna tukaj.

Vsa dana soglasja lahko kadarkoli prekličete, kot opredeljeno v točki Urejanje nastavitev piškotkov v brskalniku.

Kontakt in spremembe

Za vse nadaljnje informacije o piškotkih ali obdelavi osebnih podatkov, nas kontaktirajte na info@swingy.net.

Ta politika piškotkov se lahko kadarkoli spremeni. Zadnja verzija bo vedno na voljo na: http://swingy.net/piskotki.

Oddaj mnenje

Vaše mnenje nam zelo veliko pomeni, zato bomo veseli vaše izkušnje z našim produktom. Najbolj pa smo veseli fotografij, ki prikazujejo kako uporabljate produkt